Vem är jag

Sture Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort om mig själv


Meditation
Jag har varit intresserad av personlig och andlig utveckling sedan 1976. Under 11 år bodde jag i ett center för Tibetansk buddism i Skottland. Där hade jag förmånen att utöva meditation och få personlig guidning av Akong Rinpoche och Lama Yeshe. Av dessa 11 år tillbringade jag 3 år i avskild meditationsretreat.
De senaste 10 åren har jag arbetat i Hälsans hus på Fjällgatan med akupunktur, samtalsvägledning, föredrag och kurser i mindfulness. Se min andra sida om akupunktur.

Jag har dessutom gjort resor till Indien där jag har varit i kontakt med olika lärare, bl. a. Swami Muktananda som jag bodde hos i 7 månader. Andra lärare har varit Swami Gitananda och Lama Zopa Rinpoche.

Andra utbildningar är 3-årig akupunkturutbildning i Traditionell Kinesisk medicin, 3 årig basmedicinsk utbildning i BMC Uppsala universitet.

Hälsans hus
Jag har haft regelbundna kortkurser om medveten närvaro i Hälsans hus.
Hälsans hus är ett väl etablerat center för olika typer av terapier, kroppsbehandlingar, föreningar osv. Sammanlagt ett 60 tal personer arbetar där.

Hur arbetar jag?
Något som alltid intresserat mig är vem är personen som sitter framför mig. Mötet, känslorna, insiktena och till sist förhoppningsvis en upplösning av problemet. Jag kan inte sluta att fascinera mig över variationen och mångfalden hos människor. Över deras levnadshistorier och att bakom hela mönstret se en människa. Det är för mig helt fantastiskt. Jag har en önskan att förstå människor.


 

 

Referenser
 • "Jag kan rekommendera
  denna tvådagarskurs för
  de som vill nå större
  harmoni och själv-
  kännedom".
 • "Alla diskussioner och framförallt dina kunskaper
  om motstånd, egot som du förmedlat"
 • "Jag är jättnöjd,
  en toppen kurs. Bra
  övningar, bra förklarat. Jordnära och bra".
 • "Att bli bemött i stillhet
  och tillåtande"
 • "Svårt att säga förrän hemma och känt efter. Lite omtumlad just nu"

 • Länkar till terapeuter
  Design downloaded from free website templates.