Var ligger ByvallaHus

H uset ligger 5 km utanför Horndal. Det är cirka 18 mil från Stockholm och tar cirka 2,5 timmar att åka dit med bil, lite beroende på var i Stockholm man bor. Om det är flera som ska åka så är samåkning att rekommendera. Ni som kommer från andra kommuner är naturligtvis också välkomna.

Hur man tar sig dit kommunalt: Man kan åka tåg eller buss till Horndal. Bussen stannar vid svänghjulet och tåget vid bruket. Det är bara två hundra meter ifrån varandra. Ifrån Horndal till kollektivet går ingen buss men om ni meddelar mig i god tid innan kan jag hämta dig.

Ungefär en kvarts promenad från huset ligger sjön Rossen som är en av Sveriges renaste sjöar. Det finns flera cyklar som man kan låna för cykelutflykter. Lite längre bort, i Sandvika, ligger en vacker sandstrand. Det tar cirka 6 minuter att åka dit med bil.

Runt huset finns stora skogsmarker och på höstarna finns det ofta gott om svamp. Bakom huset ligger en gammal vacker hundraårig skog som nu har blivit naturskog. Den ägs av kommunen.

TrädHuset var en gång i tiden en handelsbod för järnvägsarbetare. Byvalla är mest känd för att smalspårig och bredspårig järnväg möttes där. Det bodde som mest 120 människor där som arbetade för att lyfta över gods från det ena spåret till det andra. De flesta av de husen från den tiden är nu nedmonterade. Vårt hus byggdes 1912 av en man som ägde ett sågverk. Det är gedigen bra kvalitet på virket och det finns många vackra rum. Tomten är stor på 5600 kvm. Jorden är bra och det finns goda möjligheter att odla. Huset ligger avskilt.

EnglishSwedish

Länkar

Mindfulnesscentrum
Sömnlöshet
Akupunktur
Samye Ling
Buddistisk psyko- terapi utbildning

NYHETER:

Vi har haft flera fina retreater och undervisning under flera års tid. Varje år kommer vi att ha ytterligare 6 retreater. I grannfastigheten har vi meditationsrum, sovrum, toalett och dusch. Här kommer några bilder från retreaterna.

------------------------

Ny facebooksida!
Kolla gärna in på Byvalla - Ett buddhistiskt kollektiv och retreatcenterFacebook-sida.
Där hittar du bl.a. fler foton, info samt en del visdomsord. Du får även gärna bli medlem!

Nytt bildspelet om Byvalla!!