Buddhistkollektiv

Nystartat buddhistkollektiv i södra Dalarna

Under flera års tid har jag haft en dröm och vision om att skapa ett kollektiv dit människor kan komma för att hitta sinnesro och gemenskap. Hösten 2011 hittade jag ett hus som skulle passa in. Det var rätt storlek och hade en stor tomt på 5600 kvm. Huset, som ligger i Byvalla, hade stått tomt i många år och var i ganska dåligt skick. Byvalla är en liten by i sydöstra Dalarna som ligger 6 km utanför Horndal. De sista åren har vi snickrat, målat och gjort förbättringar på huset så att man nu kan bo där. Första gången vi kom dit fanns ingen elektricitet och flera fönster saknades. Under sommaren 2012 hade vi vår första retreat i huset.

Än så länge är det mest användbart som ett fritidsboende, men möjlighet finns att också åka upp där under vintern. Huset har tidigare använts som ett permanentboende och jag hoppas att det i framtiden blir möjligt att bo där året runt. Själv tycker jag mycket om att vara där under höst och vinterdagarna. Huset består av 6 sovrum, 2 vardagsrum, kök, toalett och en stor hall.

 

Så här långt har vi kommit

Trapphus

Vi är fortfarande i startgroparna av att starta kollektivet. Mitt närmaste mål är att få köket, vardagsrummet och en matsal klar. Vatten finns nu indraget åretrunt från en lokal källa som byn delar på. Avlopp finns både i kök och toalett. Sedan jag köpte huset har jag hållit på att renovera fönster som snart börjar bli klara. Under de två somrar vi haft retreater fick vi en massa gjort tack vare frivilliga som hjälpte till. Min dotter har också hjälpt mig och varit ett stöd vid renoveringen. Sakta börjar huset ta form och bli mer och mer färdigt även om det är mycket kvar. Vi skulle också väldigt gärna ta emot all hjälp vi kan få både praktiskt och bidrag ekonomiskt för kunna finansiera detta projekt.

Nyheter om Byvalla!!

I vintras kom Madeleine Börjesson och Elsa Åberg för att spela in en dokumentär om Byvalla. Det är ett skolarbete från filmutbildning på Biskop Arne. Filmen är på 23 minuter. Tack Madeleine och Elsa för att ni kom och gjorde detta https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/teb/2/16/1f642.png .
Tryck här för att se filmen......


Facebook grupp finns för löpande information

För att lättare få ta del av löpande information om Byvalla och retreater så finns en öppen grupp på facebook som heter Byvalla - ett buddhistiskt kollektiv och retreatcenter. Gå gärna med i den och stöd uppbyggandet av detta kollektiv.


Hur kommer huset att bli?

Retreat

Huset kommer att utvecklas på det sätt som vi tillsammans gör det till. Det kommer att bli en metamorfosisk process. I samhället börjar intresset för små andliga platser att växa. Stressen och att vi mer och mer förlorar oss i det yttre gör att det finns en längtan att hitta tillbaka till ursprunget och en helhet. Min önskan är att Byvalla kommer att bli en plats där man kan stödja andlighet och personlig utveckling och där vi kan vara förankrade i nuet. När huset blivit mer färdigt kommer det finnas plats för 10 personer. Det finns olika möjligheter att hyra huset, kortare eller längre tider. För mer information se intresseanmälan. Man kan också åka upp dit en kortare period om man önskar vara i tystnad, meditation, ensamhet och kontemplation.

EnglishSwedish

Länkar

Mindfulnesscentrum
Sömnlöshet
Akupunktur
Samye Ling
Buddistisk psyko- terapi utbildning

NYHETER:

Vi har haft flera fina retreater och undervisning under flera års tid. Varje år kommer vi att ha ytterligare 6 retreater. I grann- fastigheten hyr vi meditationsrum, sovrum, toalett och dusch. Här kommer några bilder från retreaterna.

------------------------

Ny facebooksida!
Kolla gärna in på Byvalla - Ett buddhistiskt kollektiv och retreatcenterFacebook-sida.
Där hittar du bl.a. fler foton, info samt en del visdomsord. Du får även gärna bli medlem!

Nytt bildspelet om Byvalla!!